TransformersKad je davne 1984. japanski gigant Takara izbacio na tržište igračke malih robota koji se mogu pretvarati u vozila i obratno, ni teoretski nije mogao predvidjeti kakav će uspjeh polučiti!
U partnerstvu s američkim Hasbrom, uz stripove i TV serijal, svoj vrhunac Transformeri doživljavaju 2007. godine uz istoimenu filmsku uspješnicu  koja je utržila preko 700 milijuna dolara!

Roboti koji se transformiraju u prijevozna sredstva i obratno, podijeljeni u dvije zavađene skupine, dobre Autobote i zle Deceptikone, uništili su vlastiti planet Cyberton u borbi oko izvora energije zvanog Allspark i u potrazi za novim staništem – dospjeli na Zemlju. Tu će se njihova sudbina ispreplesti sa sudbinom ljudi....

Autoboti i Deceptikoni, a ponajviše Bumblebee, Optimus Prime i Megatron u rukama dječaka ožive na najrazličitije načine i danas predstavljaju njihove omiljene  igračke – junake!

2009. Transformeri su se vratili u svjetska kina i pomeli konkurenciju! „Osveta poraženih“ ostvarila je još veći uspjeh od predhodnika, a nove generacije dječaka „zaražene“ su fantastičnom Transformer pričom!