Sesame Street

Ulica Sezam najpoznatija je ulica svijeta. Tko još nije čuo za njezinu veselu ekipu?  Erni, Berti, Grover, Iskrica, Elmo, Zoja, Keksomlat i ostali već 40 godina zabavljaju i educiraju djecu (ali i odrasle).

Do danas, Ulica Sezam emitirala se u 120 zemalja svijeta, a u njoj su gostovale mnoge velike zvijezde – Cameron Diaz, Sarah Jessica Parker, Eva Longoria, Michelle Obama…. 

Ulica Sezam prepuna je smijeha i zabave. Pridružuju im se djeca koja će maštati s Ernijem, brojati s Iskricom, svirati s Oskarom i putovati s Groverom! Pjevati, plesati i slikati uz junake Ulice Sezam lako je i zabavno. 

Jedan od najpoznatijih junaka Ulice Sezam je Elmo. Po prvi puta u Ulici je viđen davne 1979. Simbol je veselja, pozitivnog stava prema životu i beskrajno zaraznom smijehu. Najčešće je u društvu ribice Dorice i gospona Njokića, a ima i vlastitu emisiju - Elmov svijet.

Uz Elmov svijet, jedna od najgledanijih emisija proizašla iz radionice Ulice Sezam je i Groverov globus. U njegovoj emisiji djeca imaju priliku putovati svijetom - posjetiti Jordan, vidjeti kako se u Angoli lovi riba, naučiti sve o lončarstvu ili posjetiti tvornicu čokolade u Argentini.

Putujmo s Groverom i otkrivajmo svijet!