Power RangersOni su super moćni, posjeduju nadnaravne sposobnosti i nitko im nije ravan u borbama. Naizgled su prilično slični svojim vršnjacima, no posjeduju mogućnost transformacije u Power Rangere.

U super neprobojnim štitnicima i zaštitnim odijelima prepoznatljivi su svima, pet ih je, svaki ima svoju boju odijela i pripadajuće moći. Svi se služe telepatijom, kreću se nevjerojatnom brzinom, postaju i nevidljivi...

Svaki pak pojedini Power Ranger ima i svoje posebne sposobnosti i moći. Svoju osobnost kriju ispod svojih zaštitnih kaciga koje se tijekom borbi ponekad i unište te se razotkrije njihovo pravo lice. Raznobojna odijela na njihova se tijela nanose i nestaju pomoću velike svjetlosne zrake ili nekog drugog znanstveno-fantastičnog efekta. Tada su u punoj snazi. No ponekad, uslijed žestokog fizičkog obračuna s neprijateljem, odijela i bez njihove želje nestaju i tada nastaju ozbiljni problemi. Odijelo svakog pojedinog Rangera je i energetska zona koja se poklapa s određenom bojom: crvena, plava, roza, crna i žuta. Stoga se nazivaju prema odgovarajućoj boji: Crveni (Red Ranger), Plavi (Blue Ranger), Žuti (Yellow Ranger), Rozi (Pink Ranger) i Crni Ranger (Black Ranger).