ChuggingtonChuggington je jako posebno mjesto u kojem žive sasvim posebni vlakovi. Od milja ih zovu „Chuggeri“,   a pokreću ih razni motori. Upoznajte aerodinamične dizel lokomotive, električne super-brze vlakove, trolejbuse i stare parne strojeve. Upoznajte Vilija, Bornu, Koko, Gabi, Danka, Klaru, Andru, Relju……

Nerazdvojnu trojku početnika čine lokomotive koje uče voziti tračnicama i obavljati osnovne zadatke. To su Vili, nadobudna i ponekad nagla crvena lokomotiva, Borna, lojalni i robusni teretnjak te Koko kojeg njegova brzina i odvažnost često dovode u neprilike.

 Poput ljudi imaju prave karakterne vrline i mane. Kroz sve svoje pustolovine nastoje koristiti te vrline za dobrobit čitave zajednice Chuggingtona, dok se u isto vrijeme bore protiv svojih sitnih slabosti. Dok uče, ove tri slatke lokomotive uvijek se dobro zabavljaju, a putujući tračnicama Chugingtona pronalaze razumijevanje i prijateljstvo.

Upoznajte Chuggington lokomotive!

VILI
“Pojurimo tračnicama!", omiljena je rečenica zaigranog i veselog Vilija. Često upada u neprilike zbog svoje nestrpljivosti koja svakako ne ide u korak s pažnjom pri učenju. Ponekad ga ljuti što nije snažan poput Borne ili brz kao Koko, a svoje talente zapravo još nije otkrio. U svakom slučaju, Vili se jako dobro zabavlja s prijateljima dok uči kako postati prava lokomotiva koja  zna vući najrazličitije vagone.

KOKO
Koko je neustrašiva i brza strujna lokomotiva za prijevoz putnika. Voli izazivati Vilija i Bornu da se utrkuju, iako zna da protiv nje oni jednostavno nemaju šanse. Iako je jako brza, Koko mora naučiti da brzina nije sve što treba jednoj dobroj lokomotivi. Puna je samopouzdanja i  voli istraživati. Pomalo je vragolasta, ali dobroćudna je i ljuti se sama na sebe kad njezini prijatelji upadnu u neprilike zbog nje. Koko je izmislila i novu riječ za sve što je oduševljava: Vlakastično!

BORNA
Čvrst, dizel-električni vlak napravljen za prijevoz velikih tereta. Borna još nije svjestan svoje snage, a to ga ponekad čini nespretnim, pomalo trapavim. On je "glas razuma" ove zaigrane trojke i često postavlja previše pitanja, što ponekad iritira ostale lokomotive, makar je to njegovo "oko za detalje" jako korisno. "Trube mu stare", ma na njega se uvijek može osloniti!

GABI
Teta iz razglasa, vrlo toplog, majčinskog glasa. Nju ne vidimo, ali je  čujemo kamo god krenuli. Nježno se brine o tome da svi vlakovi razumiju što trebaju činiti i da se raspored uredno poštuje. Uvijek o svemu što se događa na prugama Chuggingtona zna prva, pohvali vlakove kad sve učine dobro, i s puno razumijevanja i strpljenja pristupa svakome od njih. Prava mama.

DANKO
Skretničarska lokomotiva osigurava da je svaka lokomotiva dobro prikvačena. Ima visoke kriterije po pitanju etike rada i to želi poput svakog učitelja prenijeti na mlade učenike lokomotive. Kad Lokomotive nešto muči, kad žele odustati, Danko ih potiče i hrabri da nastave pokušavati. Uvijek ima spreman savjet u rukavu.

STARI PARNI PERICA
Simpatična lokomotiva u svojim najboljim zlatnim godinama. Tek mu je 150. Svojim stoljetnim iskustvom na indirektan način sudjeluje u učenju mladih lokomotiva iako mu već  i ventili i sjećanje popuštaju. Njegovo smirujuće fućkanje i lagana vožnja ipak malo uspijevaju usporiti užurbanost Chuggingtona i njegovih limenih stanovnika.