Play-Doh

Play-Doh više od 50 godina uveseljava svijet i razigrava maštu mališana i odraslih! Uz Play-Doh mase za modeliranje, možeš obojati svijet kako god poželiš!

Play-Doh priča započela je sada već daleke 1956. godine, kada je u prodaju krenula prva kantica mase za modeliranje. Par godina kasnije, bijeloj su se pridružile žuta, crvena i plava masa za modeliranje, a Play-Doh je po prvi puta predstavljen i na Sajmu igračaka u Americi. 

Od 1964. godine prodaje se i u Europi, a danas gotovo da nema obitelji koja nije barem jednom zaposlila ručice svojih mališana Play-Dohom! Zašto mame, tate, tete u vrtiću i mališani obožavaju Play-Doh?

Play-Doh masa za modeliranje je netoksična, jednostavna za male dječje prstiće, veselih šarenih boja (što posebno veseli mališane), ne sadrži nikakve sitne dijelove koji se mogu progutati, a nakon uporabe  jednostavno se sprema natrag u kantice i lako uklanja s površine korištene za igru.Play-Doh masu za modeliranje možete lako vratiti natrag u plastične kantice, a potrebno je dobro poklopiti da se ne osuši. Želite li čim prije pokupiti male dijelove Play-Doha, jednostavno uzmite jedan veći komad mase i njime „zalijepite“ male dijelove  preostale nakon igre.

Ako vam Play-Doh slučajno padne na tepih, ne paničarite! Pričekajte da se masa malo osuši, pa je potom jednostavno pokupite četkom ili usisajte usisavačem.

Kako bi igra Play-Dohom bila što zabavnija, pokušajte osigurati masu nekoliko različitih boja. Klinci jednostavno obožavaju miješati boje i slagati ih na samo njima svojstven način. Play-Doh masa omogućuje im slobodnu igru, čime se razvija njihova kreativnost i samopouzdanje. Prema mišljenju stručnjaka, upravo je sloboda u igri ključna za emocionalni i intelektualni razvoj djeteta.

U slobodnoj igri nema točnih i krivih odgovora, a nagrada je zapravo igra sama. U rukama djeteta, Play- Doh može postati što god dijete poželi. Sada je to dinosaur, a za 10 minuta može biti pčelica, kukac ili sladoled!

Play-Doh potiče i kreativnost roditelja. Play-Doh kantice tako postaju posude za cvijeće, poklopci kantica veseli ukrasi za bor, a od raznobojnih čepova može se napraviti i sat ili čak mobile!