Američka tvrtka ALEX započela je svojim radom 1986. godine i to razvijenom linijom visokokvalitetnih proizvoda koji potiču kreativnost i maštu malenima te njihovo “umjetničko izražavanje”.


 
Danas, ALEX proizvodi niz igračaka različitih kategorija – kreativne setove, Rub A Dub® i Tub Tunes® igračke za kupanje, ALEX Little Hands®  proizvode za predškolce i ALEX Jr.®, pliš i igračke za kupanje za najmlađe. ALEX proizvodi prodaju se u više od 80 zemalja svijeta.Misija Alex Toysa je osigurati djeci kvalitetne proizvode koji će poticati njihovu kreativnost i pomoći im izgraditi prijeko potrebno samopouzdanje. Igračka i igranje prvenstveno trebaju osigurati zabavu i veselje, ali i pomoći mališanima razvijati nove ili već stečene vještine.Trud uložen u razvoj kvalitetnih, edukativnih igračaka nije prošao nezapaženo. Mnogi ALEX proizvodi dobili su priznanje struke, ali i priznanja vodećih magazina korisnika, odnosno roditelja.

SIGURNOST igračaka se u ALEX-u shvaća vrlo ozbiljno. Iz istog razloga, svi se proizvodi testiraju u nezavisnim laboratorijima, kako bi bili potpuno sigurni. Jednaka se pažnja posvećuje kako dizajnu igračaka tako i materijalima koji se koriste za njihovu izradu.ALEX se tako uključio među proizvođače igračaka koji svakodnevno unapređuju svoje proizvode i potiču razvoj različitih tehnika testiranja i inspekcijskih protokola, a sve kako bi krajnji korisnici, mališani, dobili što sigurniju igračku!Omogućite djeci što veselije otkrivanje svijeta mašte i učenja, jer upravo će ALEX probuditi pravog umjetnika u vašem mališanu!